29 augustus 2019

wvw 2019

Ook dit jaar zijn de Jeugdkoningin en de hofdames weer gekleed door Modeatelier Milano.

21 augustus 2018

WvW 2018

De Woerdense Vakantieweek dames van 2018 zien er weer prachtig uit!

8 september 2017

Hieronder ziet u de Jeugdkoningin en hofdames van 2017

WvW 2017

13 augustus 2016

En hier is dan het mooie resultaat!

WvW 2016 1

7 juli 2016

Achter deze deur wordt druk gewerkt aan de creaties van het koninklijk trio.

Ook zo benieuwd wat zij dragen?

De onthulling, 12 augustus, opening van de 63e Woerdense Vakantieweek

IMG 20160620 WA0000 1

Nieuws

Anja van Dam maakt jurken jeugdkoningin en hofdameswvw 2015
Vaak passen voor het mooiste resultaat

Nog even en de kersverse jeugdkoningin en haar hofdames stralen weer op het bordes van het Stadsmuseum. De prachtige jurken waarin ze naast de burgemeester pronken worden gemaakt door de Woerdense Anja van Dam.
"Een prachtige uitdaging," vindt de coupeuse. Vorig jaar bracht ze flink wat uren door achter de naaimachine. "Dat was de eerste keer dat ik de jurken maakte. En direct mochten de jurken wat uitbundiger zijn in het kader van het 60-jarig jubileum van de WVW. De basis moet voldoen aan vastgestelde richtlijnen. Zo moeten de jurken lang zijn en gekleed. Het zijn natuurlijk wel de hoogheden van de WVW en daar moet de stijl van de jurk bij passen. Het moet echt koninklijk zijn."
Voor het eerst sinds de historie van de VakantieWeek waren de jurken vorig jaar alle drie in dezelfde kleur. Voorheen werd altijd gekozen voor afwijkende kleuren voor de jurken van de hofdames. "Nu was de kleur hetzelfde, maar het model wel anders," zegt de Woerdense. "Toen de dames voor het eerst langskwamen om te kijken wat voor jurk ze zelf graag wilden, had ik al een ontwerp klaar. Eigenlijk viel dit direct in de smaak. Ze vonden het perfect dus het eerste ontwerp heb ik aangehouden."

Van Dam heeft met haar Mode Atelier Milano de nodige ervaring met het vervaardigen van avondkleding. "Daarnaast maak ik ook veel bruidskleding en maatkleding voor zowel dames als heren. Belangrijk is dat de dames vaak komen passen, soms wel drie of vier keer tussendoor. Zo'n statige jurk moet namelijk ├ęcht perfect sluiten."

Bron: Woerdense Courant 9 juli 2014